Как да сглобим PC

Много хора искат да си моднат кутията, но oсъзнават че не са я отваряли и не знаят какво има вътре. След като се запознаят с основни неща идва и как всъщност се зглобява той. Нали все пак трябва да махнем хардуера преди да боядисаме кутията или някой друг мод.

Нужни са ни само необходимите отверки за различните места и болчета.

Ето я и нашата кутия в която ще слагаме хардуера. Тъй като е нова, трябва да махнем първо всички опаковки и ако има някакъв хардуер също.

Първото което ще направим е да сложим дъното. На трея за дъното има завити такива като от снимката. В зависимост от дъното и къде ще пада повече напрежение ги преместете ако е нъжно. Тези крачета държат дъното за кутията и предпазват от къси и допир до метала.

Друга част от свързването на компютъра е кабелите за рестарт, ON/OFF бутоните и диодите за предния панел. Четете какво е написано на дъното и съответно търсите нужното кабелче. Поставяте конектора на двете крачета като внимавате за + и – (надписите нагоре към процесора трябва да гледат).

Тъй като вашия процесор вече е сложен няма нужда да пипате там.

Същото се отнася и за рам паметта. Няма нужда да я сваляте. И все пак ако ви се е наложило – ключетата, които държат рамта се дърпат назад,тя се поставя и се затварят. Нищо сложно. Само си запомнете позицията на платките ако са повече от една. При double се слагат на първия и третия слот.

Поставянето на видео картата е подобно с това на рамта.Просто натиснете докато не влезне добре в слота и не щракне държача.След това захванете с болче за кутията.
Захранването се държи за кутията с 4 болчета.Намествате и завивнтвате.След като сложите всичкия хардуер свържете кабелите.

Записвачките и хард дисковете също са лесни.Избирате място на поставяне,завинтвате,свързвате кабелите .Преди да разкачите компютъра е добре да погледнете кой кабел какъв е и къде влиза.
Готови сте.След като поставите дъното,видео картата,отпичните устройства и всичко е свързано към захранването може да включите към контакта.

Преведена от Тhe EnD Взета от: RBMODS

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК .

Ако нямате акаунт си направете. Ще отговорим на всичките ви въпроси 🙂

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here