Как да продадеш бързо стария си компютър?

Стари компютърни части

Няколко жокера за попълване на бюджета с помощта на стария компютър

Вероятно имате нужда от нова машина и се чудите как да се освободите от стария си компютър?

Предвид наситения пазар на техника, задачата ви не е от най-лесните. Въпреки това има някои възможности, от които може да се възползвате, за да постигнете целта си по-бързо.

  1. Обяви

Частните обяви в интернет не са за подценяване. Дори и вие, когато решите да подменяте разни устройства, проверявате първо в сайтовете за обяви. Има хора, които продават изгодно качествени стоки. Има и такива, които продават абсолютно нови придобивки, но несполучливи за тях по ред причини.

Вие сте на ход, може да се възползвате и в този случай. Просто опишете подробно капацитета и характеристиките на своя компютър, а след това публикувайте своята обява.

  1. Пуснете коледна промоция

Много предприемчиво решение е да действате като реален търговец. Нали забелязвате техните маркетингови стратегии – заливат ви от всички страни с отстъпки, казват ви, че плащате за едно, а взимате две, което понякога дори е лъжа. Вие бъдете честни и коректни, но направете така, че сделката да е изгодна и за двете страни.

Свалете максимално цената и споделете искрено, в прав текст, защо искате бърза продажба. Ще намерите правилния човек, който ще откликне на посланието, бъдете сигурни.

  1. Разпитайте приятелите

Често нашите приятели имат нужда от вещ, която ние вече намираме за безполезна. При условие, че тя е втора ръка, едва ли ще можете да я продадете като нова. Затова споделете с всички, които се сещате и ако се получи, интересът ще бъде взаимен. От една страна ще помогнете, от друга ще осъществите бърза продажба.

  1. Социалните групи

Те вече са се превърнали в инструмент не само за общуване, но и на различни оферти. Ако смятате, че няма да бъде нахално от ваша страна, информирайте останалите, че имате компютър за продаване. След това може да разпитате, дали пък някой не предлага вариант, който вас ви устройва на този етап, за да се сдобиете скоро с друг.

  1. Форуми по интереси

Те не са чак такава отживелица, както мнозина смятат. В някои форуми все още има стабилна активност, а участниците се сближават повече, защото си организират и срещи. Никой няма да откаже да приеме обявата ви, ако продавате лична техника в запазено състояние, без да имате за цел да експлоатирате непрекъснато общността и да се превръщате в спамър. В повечето форуми дори съществуват отделни секции, предвидени за обяви на потребителите.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here