Как да изберем надежден калъф за телефона си, съветват etuo.bg

избор на калъф за телефон

Съвременните смартфони са невероятно красиви, елегантни и стилни, но стъкленото им покритие ги прави изключително уязвими към падания, изпускания и неволни удари в твърди предмети. Ето защо, за да се запази целостта на устройството и неговата отлична външност, той се нуждае от специални калъфи за телефони, чийто избор обърква повечето собственици на подобни мобилни устройства.

Трябва ли да купувате калъфи за телефони

Днес разнообразието на пазара на смартфони е доста голямо, с което пропорционално нараснаха и разновидностите на отделните калъфи за телефони. Това до голяма степен обърква купувачите, които в някои случаи правят покупки, но впоследствие установяват, че не са правилни. От друга страна, повечето хора не харесват тези аксесоари, тъй като променят вида на апарата. Все пак всеки може самостоятелно да прецени дали се нуждае от калъфи за телефони или не. Нека да видим какво е основното предназначение на кейсовете.

Те са предназначени за защита на гърба на смартфона или неговия екран на предния панел. Употребата на подобни аксесоари значително повишава здравината на устройството и неговата устойчивост срещу агресивните околни влияния – прах, вода, удари, груба повърхност. В същото време този вид аксесоари за телефони повишават удобството от употребата на апарата и използването му става още по-вълнуващо и приятно. Това е така, тъй като покритието на кейса е с много по-добро сцепление с кожата и доста по-рядко устройството се плъзга и изпуска.

Какви видове се предлагат

Калъфите за смартфони се отличават по различни фактори. Например има значение от какъв материал са направени. Най-качествените са изработени от кожа, пластмаса или силикон. В същото време те могат да осигурят цялостна или частична защита на смартфона. В първия случай калъфите за телефони обхващат целия корпус, включително и дисплея, гърба и страничната рамка. Това са така наречените книжки, тъй като откриването на екрана е на принципа на отварянето на книга. Съществуват и подобни версии, но флип, където капачето пада надолу, а не се отваря като книга.

Частично предпазващите кейсове са с дизайн, който осигурява защита само на задния капак и страничната рамка. Те са известни още като “гръбчета”, тъй като се захващат на гърба на смартфона. Стоят много устойчиво, без да изпадат и са много приятни на допир, повишават сцеплението с кожата и по-рядко изпускате устройството. Ако случайно обаче падне на земята, кейсът поема целия удар. Все пак има някои нюанси при избора, за които ще говорим по-долу.

Как да направите най-правилния избор

Ето няколко съвета от Etuo:

  • Не препоръчваме да избирате универсалните калъфи за телефони, тъй като те често нямат добра външност и не предпазват добре устройството;
  • При избора кейсът задължително трябва да е съвместим с Вашия модел смартфон. Така той няма да закрива бутоните и отворите на конекторите;
  • Задължително изпробвайте аксесоара на апарата преди да го купите;
  • Ако търсите дълготрайност и качество, съветваме Ви да заложите на покритието от кожа.

В онлайн магазин etuo.bg разнообразието е огромно, а цените – най-достъпните!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here