Интервю с Poltargaista

alt

Poltargaista – бивш собственик на ModsBG

Би ли се представил?

Привет. Казвам се Ангел Порязов, на 19 съм, от град Добрич. По-известен съм с името „Poltargaista“ и зеленото човече… :-]

С какво се занимаваш в момента (работа/учебни занятия)?

Още от малък все си работя нещо… просто пари винаги трябват.

Така че работата е неизменна част от живота ми, но в момента ‘по статистика’ се водя кандидат-студент.
Кога за първи път се сблъска с това изкуство модинга?

оУ… ами може би преди има-няма 5 години. ModsBG тъкмо беше във вихъра си…

Вечер, след разходките из града съм стоял до зори в този сайт… просто идеята за „модинг“ и „модване“ ме грабна още на секундата, в която видях красотите тук.

Вярваш ли, че може да се печели от подобно нещо? А ти колко си инвестирал в своите проекти?

Естествено, че може да се печели. Хората държат студия, наемат персонал, правят проекти за хиляди левове…

Може, може да се печели.

То и в България става, ама по друг модел, не като този на запад. Но в тази криза едва ли някъде би потръгнало подобно начинание, не само тук.

Колкото до моите проекти… не съм инвестирал много… винаги съм правил нещата с подръчни материали и съм гледал на мен да ми хареса, без да се интерисувам от мнението на другите. Най-много пари съм пръснал за плексиглас и светодиоди… в един момент дори исках да правя всички мебели в стаята от плексиглас и с различни светлинни ефекти… 😀

Кое е последното нещо, което си модвал?

Последното… то все още е Work In Progress… От кутия за мастилна глава на принтер си правя подвижна поставка за чарколяци. Като Я завърша ще кача How To на сайта.

А би ли ни показал как изглежда кутията ти в момента?

В момента – отвратително! С времето кабелите се окислиха и половината светлини не работят, боята се олющи, сменях няколко компонента и sleeving kit-а ми замина…

alt

Интерисуваш ли се още от модинг и какво е мнението ти за модинга и България?

Няма човек, който да се е докоснал до това изкуство и то да не е останало завинаги в сърцето му! Интересувам се все още… доста рядко чета по темата, а още по-рядко правя нещо, но си остава една от страстите ми. А за модинга в България… оХ, тук мога да изпиша няколко страници, но няма. Беше модерно… вече е от уста на уста… вярно, всички се радват като видят нещо красиво, но пазара се наводни от готови компоненти, а днешната младеж въобще не мисли за креативност и собствен труд. Тъжно, но факт!

Кажи нещо на начинаещите и напреднали модъри…

Не знам какво да кажа. Вярвайте в себе си, следвайте мечтите си и никога не се предавайте! На всеки се случва да падне – изправете се с повече хъс и повече увереност! Това е начина да стигнете далеч!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here