Интервю с Poltargaista

0
325

Poltargaista – бивш собственик на ModsBG

Би ли се представил?

Привет. Казвам се Ангел Порязов, на 19 съм, от град Добрич. По-известен съм с името „Poltargaista“ и зеленото човече… :-]

С какво се занимаваш в момента (работа/учебни занятия)?

Още от малък все си работя нещо… просто пари винаги трябват.

Така че работата е неизменна част от живота ми, но в момента ‘по статистика’ се водя кандидат-студент.
Кога за първи път се сблъска с това изкуство модинга?

оУ… ами може би преди има-няма 5 години. ModsBG тъкмо беше във вихъра си…

Вечер, след разходките из града съм стоял до зори в този сайт… просто идеята за „модинг“ и „модване“ ме грабна още на секундата, в която видях красотите тук.

Вярваш ли, че може да се печели от подобно нещо? А ти колко си инвестирал в своите проекти?

Естествено, че може да се печели. Хората държат студия, наемат персонал, правят проекти за хиляди левове…

Може, може да се печели.

То и в България става, ама по друг модел, не като този на запад. Но в тази криза едва ли някъде би потръгнало подобно начинание, не само тук.

Колкото до моите проекти… не съм инвестирал много… винаги съм правил нещата с подръчни материали и съм гледал на мен да ми хареса, без да се интерисувам от мнението на другите. Най-много пари съм пръснал за плексиглас и светодиоди… в един момент дори исках да правя всички мебели в стаята от плексиглас и с различни светлинни ефекти… 😀

Кое е последното нещо, което си модвал?

Последното… то все още е Work In Progress… От кутия за мастилна глава на принтер си правя подвижна поставка за чарколяци. Като Я завърша ще кача How To на сайта.

А би ли ни показал как изглежда кутията ти в момента?

В момента – отвратително! С времето кабелите се окислиха и половината светлини не работят, боята се олющи, сменях няколко компонента и sleeving kit-а ми замина…

alt

Интерисуваш ли се още от модинг и какво е мнението ти за модинга и България?

Няма човек, който да се е докоснал до това изкуство и то да не е останало завинаги в сърцето му! Интересувам се все още… доста рядко чета по темата, а още по-рядко правя нещо, но си остава една от страстите ми. А за модинга в България… оХ, тук мога да изпиша няколко страници, но няма. Беше модерно… вече е от уста на уста… вярно, всички се радват като видят нещо красиво, но пазара се наводни от готови компоненти, а днешната младеж въобще не мисли за креативност и собствен труд. Тъжно, но факт!

Кажи нещо на начинаещите и напреднали модъри…

Не знам какво да кажа. Вярвайте в себе си, следвайте мечтите си и никога не се предавайте! На всеки се случва да падне – изправете се с повече хъс и повече увереност! Това е начина да стигнете далеч!

Сподели
предишна статияLevel Eleven мод
Следваща статияProject Holz PC
Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР