Молив за запояване

Жалко, че в магазините единствените припои, които се продават са във вид на тънки тръбички. Идеята е да откъснете малко и да запоявате с него, но често се случва поялника да разтопи повече припой, отколкото ще ползвате. Това не само, че е неудобно, но и си е чиста загуба на материал.

Много ще е удобно да имаме припой във вид на пиро-молив – просто тръбичка, от която се подава точно толкова припой, колкото ни трябва, а останалата част да остава защитена от топлината на поялника. Уви, такова нещо все още няма, но ние измислихме начин да го направим.

Първата ви стъпка е да си намерите хубав пиро-молив, който е на 100% задължително да бъде метален! След това трябва да направим малка дупка в корпуса на молива.

Направете още една дупка и във вътрешността на молива. Оставете малко ‘резерви’ тъй като вътрешната част се движи нагоре-надолу. Резерви ще рече да направите дупката малко по-голяма от тази на външната част.

Сега идва ред на макарата. Оказа се, че използването на готови от шевни машини не е много удобно, но нищо не ви пречи да опитате. Все пак е по-добре да използвате от медицинска система. От металната пластинка трябва да направим държач, който ще прикрепим към корпуса на молива. Затегнете добре болтчетата.

След като ‘системата’ е готова е добре да я залепим за корпуса на молива със секундно лепило.

Сега, когато натиснем копчето на пиро-молива ще се показва припой. Освен това той ще е еднакво количество всеки път, което също е доста удобно.

Статията е взета от ModNews.

За въпроси, коментари и предложения – нашия форум е на Ваше разположение!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here