Помощ в 3D моделите

Къде да намерим и как да ползваме компютърни компоненти с Google SketchUp.

Има няколко неща, които правят изграждането и редактирането на модели със SketchUp много по-лесни. Това е използването на готови компоненти, които не само улесняват работата ви и се редактират много по-лесно, но и ви спестяват много други главоболия по пътя.

Когато планирате модове на вече съществуваща кутия или подготвяте нов дизайн, вие искате да измерите габаритите с най-голяма точност. Чертането на всички компоненти от нулата сигурно действа положително на много хора, но не и на мен. Аз предпочитам да имам готови компонентите и да се съсредоточа главно в самото построяване на кутията. За мое щастие вече съществува онлайн каталог с голям набор от компоненти чертани от други SketchUp потребители.

Най-добрия сайт за готови SketchUp модели на компютърни компоненти е на Jez McKean. Но ако на вас ви трябват и други неща, не до толкова свързани с модинга, то трябва да пробвате късмета си и в Google 3D Warehouse.

А сега следва да ви представим два видео-урока за това как да намерим и как да ползваме Google SketchUp и готовите компоненти в нашите собствени модинг модели.

За въпроси, коментари и предложения – нашия форум е на Ваше разположение!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here