Еко-клавиатура

За да си спомняме топлото, лятото, слънцето, зелената трева…

Хубаво е през дългите зимни нощи да стоим на топло вкъщи и да си спомняме за красивите летни дни. Зелените поляни са най-добрия начин да направим това. Но къде можем да засадим трева? И то в апартамент? Ето тук се включват гениалните модъри, които са успели успешно да съчетаят красотата на лятото и най-използвания уред в дома на един PC маниак.

Тук ще ви покажем няколко начина да внесете красотата на лятото в дома си и да създадете една по-уютна работна обстановка.

Да караме направо… Не е сложно, а и не отнема много време… освен самия растеж на тревата, но това остава на природата. Първата стъпка е да разглобите клавиатурата много внимателно и да отделите частите на сухо място.

Следващата стъпка е да измерването и изрязването на клавиатурата. Този мод не става за всички клавиатури.. тук сме харесали два начина за направата на този мод, но има голяма вероятност нито един от двата да не стане с вашата клавиатура. Както се вижда от снимката, трябва да измерим колко голяма точно искаме да е ‘градинката’ ни, а след това и да изрежем тази част от клавиатурата. Измерване, рязане и изпиляване не би трябвало да ви отнеме повече от десет-петнадесет минути.

До тук приключихме с работата по клавиатурата. Вече можете да си Я сглобите отново. Следва работата с почвата. Да, би било лесно да посипем пръст върху клавиатурата и да Я полеем, но няма да е естетически красиво. Затова трябва да си измайсторим улейче. Разреза на нашата клавиатура е около 10 сантиметра, затова и улея ни трябва да е толкова дълъг. Избрахме картон, тъй като е лесен за моделиране, а върху него поставихме специална глина. Това разбира се може да бъде направено и със силикон или друг водо-НЕпропусклив материал по ваш избор. Оформете улея от картон, намажете тънък слой във вътрешността на картона и след като засъхне – сте готови. Монтирайте улея върху клавиатурата си. Желателно е да направите малка дупчица в улея, с която да го закрепите към клавиатурата, за да не ви „бяга“ „градинката“, докато местите клавиатурата или сте се разгорещили да чатате (а може би и/или да програмирате)…

След като сте монтирали улейчето и сте сглобили клавиатурата идва ред на следващата трудна стъпка. Отивате в цветарски магазин… или в градинката пред блока и вземате една шепа пръст. Поставете тънък слой от нея в улея, а след това поставете и семената. Тях също трябва да купите от цветарския магазин, но на добро сърце всеки добър търговец би ви дал една шепа семена за райграс безплатно. Желателно е да капнете/посипете и съвсем малко тор покрай семената, но не е задължително. Над тях поставете още пръст. Не пълнете улея догоре, защото все пак ще трябва да се полива, а и при растежа на тревата е възможно пръстта да излезе от улея.

Готови сме! Остава да сложите ТАЗИ снимка на Desktop-а си и да изчакате докато тревата поникне.

Другия вариант е показан на снимките по-долу.

Поставя се напоен с вода памук между клавишите, върху него се поставят няколко семенца и се изчаква. Този вариант не е тестван от нас, и няма гаранция, че клавиатурата ви ще работи след това. 🙂 Все пак е интересно като замисъл.

Източник: Modding.Ru и други.

За въпроси, коментари и предложения – нашия форум е на Ваше разположение!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here