Dell Latitude 7275 – мнения и ревю

мнения за дел 7275 таблет 2в1

Мнение за Dell Latitude 7275 накратко

Dell Latitude 7275 се опитва да се конкурира с най-добрите хибриди на пазара. Ако обичате леките и лесно преносими лаптопи 2-в-1, няма причина това устройство да не е избраният от вас ултрабук за 2016 г.

ЗА

  • Изключителен екран (FullHD или 4k)
  • Лек и тънък
  • Удобна клавиатура с подсветка
  • Безшумен – изцяло пасивно охлаждане

ПРОТИВ

  • Няма „стандартен“ USB порт, а само 2х USB-C
  • В комплекта не е включен стилус

Когато се появяват за първи път през 2015г., хибридните лаптопи предизвикват фурор на пазара. В следващите години хибридният лаптоп се превръща в основен за много хора, които са постоянно в движение. С Microsoft Surface Pro 4, Apple iPad Pro, Lenovo Yoga 910, Acer Spin7, HP Spectre x2 и Lenovo IdeaPad Miix 700 на пазара няма недостиг на таблети, които могат да се закачат стабилно към удобна клавиатура, за да ви помогнат да останете продуктивни.

С великолепни устройства от бизнес класа като HP Elite x2 1012, които излизат на пазара, много клиенти предпочитат да вземат в ръцете си леки, атрактивни, мощни и тънки 2-в-1 модели като него.клавиатура dell 7275

За да не бъде надминат от HP, Dell представи Latitude 7275, 12,5-инчов 2-в-1, който е фантастичен в почти всички отношения.

Дизайн

Dell Latitude 7275 (с цена от около 2500лв за базовия модел) се състои от две части –

  • лъскав, черен таблет от магнезиева сплав, който тежи само 0,63 килограма и е с височина само 8,11 мм, и
  • придружаващата го тънка клавиатура – която се отличава с красив дизайн от сив филц, който е приятен за докосване, а и за окото.

Сглобен като лаптоп Latitude 7275 е висок около 17,1 мм и тежки ~1,3 килограма.

Като лаптоп Latitude е с около 4мм по-дебел от HP Elite x2 1012, 5мм по-дебел от Surface Pro 4 и 6мм по-дебел от iPad Pro. Така че не получавате най-тънкия 2-в-1, когато купувате това устройство, но получавате хибрид, който е в същия клас тегло като най-тънкия възможен лаптоп, но с изключително удобна за писане клавиатура.

Той също е в същия клас като тези пера. Elite x2 1012 тежи 1,22 килограма, когато е прикрепен към клавиатурата. Surface Pro 4 тежи 1,1кг, а iPad Pro тежи около 1кг, когато са прикрепени към съответните им клавиатури. Така че Latitude отново е точно извън най-добрия в класа. Като самостоятелен таблет обаче той всъщност е по-лек от Elite x2 1012 и по-лек от Surface Pro 4. Той обаче е малко по-тежък от iPad Pro.dell 7275 кейс

Това, което отличава Latitude 7275 от конкуренцията, е лесното прикачване на магнетизираната приставка за клавиатура. С дизайна на Dell просто подреждате 12 малки POGO щифта и, хоп, таблетът лесно се захваща за клавиатурата.

Самата клавиатура/калъф е супер удобна, тъй като може да се регулира, за да поставите таблета навсякъде при ъгъл от 100 до 130 градуса. Това означава, че не е нужно да седите под перфектния ъгъл, за да използвате устройството в скута си – можете просто да плъзнете поставката назад или напред, за да получите точния ъгъл на гледане, който искате.

Професионалистите в областта на дизайна и видеото ще бъдат развълнувани да прочетат, че – за разлика от Elite x2 1012, който се предлага само със сензорен екран с FullHD резолюция – Latitude 7275 се предлага с опция UHD или 4K сензорен екран.

Конфигурации

За съжаление, както много от хибридите, базирани на Windows, които излизат в наши дни, Latitude 7275 не идва с шестата генерация на процесори Core i от Intel. Dell ви позволява да персонализирате таблета с процесора Core M5 или M7 Skylake на Intel, точно като HP Elite.

Този процесор е подходящ за всеки, който не се занимава с тежко редактиране на видео или графичен дизайн.dell 7275 процесор и памет

Ако абсолютно се нуждаете от най-модерния процесор Core i7, Surface Pro 4 предлага конфигурации Core i7. Що се отнася до iPad Pro, имаше много разгорещен дебат за това дали таблетът на Apple може да работи при големи едновременни натоварвания.

Latitude може да се конфигурира с SSD за съхранение, започвайки от 128GB и максимум до 512GB. Всички конфигурации идват с 4 или 8 GB RAM и карта Intel HD Graphics 515. Точно това ще намерите и в Elite x2.

За съжаление Dell даде на Latitude 7275 само USB-C портове, така че ако искате да свържете устройството към USB 3.0, HDMI или Ethernet, ще трябва да носите донгъл или два, което е разочароващо. Хибридът разполага с 2 USB-C порта, така че ще можете да включите периферно устройство, докато зареждате, което е все пак някаква утеха. Той също така се предлага с четец на карти с памет SD 4.0 при допълнителни нужди от съхранение на данни и 1 слот за микро SIM карта.

Стандартният модел на Elite x2 1012 се предлага с клавиатурата за пътуване, но няма Active Stylus. Това е жалко, като се има предвид, че Elite x2 се предлага със собствена писалка и клавиатура. Интелигентният конектор на iPad Pro е невероятните 350+ лева, а клавиатурата на Surface Pro 4 е 250+ лева. Подобно на Dell, Apple ви кара да платите за стилуса си (200лв), така че ако имате нужда от аксесоарите, трябва добре да помислите за Elite x2 1012.

Latitude предлага до 10 часа живот на батерията, според Dell. Това е еквивалентно на iPad Pro и Elite x2, но е около 3 часа по-дълго от Surface Pro 4.

И все пак

Когато се замислите колко подобен е Latitude 7275 проектиран в сравнение със своите конкуренти, трудно е да не се вълнувате от това устройство. Ако той сравнява добре, когато стартираме пълния ни преглед, ще имате способно, дълготрайно, стилно устройство, което представлява приятна алтернатива от бизнес класа на по-популярните налични хибриди.

Latitude 7275 вероятно ще бъде обявен за сигурен конкурент за най-добрия 2-в-1 за 2016 г.. Въпреки че цената на Dell е малко по-висока, Latitude 7275 определено е хибриден лаптоп, който си заслужава всеки лев.

iPad Pro започва от 1600лв, но получавате само 32 GB място за съхранение и пак ще трябва да закупите допълнителната клавиатура. Разбира се, той е по-лек и по-тънък, но наистина ли искате да стартирате iOS вместо Windows 10 за ежедневна офис употреба?

Началното ниво Surface Pro 4 е оборудвано почти същата като Latitude, макар и малко по-тънко и леко, но трябва да прибавите още почти 1/5 от цената на таблета, за да добавите Type Cover.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here