Да купим ли компютър на малкото дете?

С идването на едно бебе в дома, за дълго време всичко се върти около него,  разни хора му се радват, смеят му се, то гледа с интерес. По някое време всички свикват с него и нещата поемат нормалния си ход – таткоко има звънтящ мобилен телефон, на който често пише и се смее,  мама си рисува нещо по таблета и се усмихва, често сядат на големия компютър и чаткат нещо, а на компютъра се показват различни картинки, които са така интересни.

Много време бебето ще ви наблюдава безучастно, опитвайки се да ви каже, че иска да играе и то, защото за него всичко е игра, а това е една от най-интересните, защото всички я играят. А после ще подаде ръка…

С подаването на ръката нещата се променят драстично. Вече имате един малък господин или госпожица, който е решил да вземе нещата в свои ръце и да си извоюва правото да играе на играчките ви. За какво толкова сте му се радвали, ако сте така стиснати?

Това е най-добрият начин да да си бръкнете в джоба, за да платите ремонта, който ще ви струва това рисково начинание. Ах, как обичаме да дърпаме тези бутони от клавиатурите, да хвърляме телефона от дивана, защото ни е станал скучен, да дърпаме кабелите. Излишно е да споменаваме за неудобството от набраните номера, и какво, ако набере ШЕФА и му се смее в ухото, докато той крещи?

Азбучното правило е следното – до третата година, не си позволявайте да давате истинска техника на младите специалисти. Дайте им имитация, по която няма нищо, което да се счупи, да се отлепи, да позвъни някому или да причини друг проблем.

С учудване ще забележите, че детето ви ходи на ясла и се връща с въпроси, които касаят Скайп, Фейсбук, интернет. Това са думички, които се чуват навсякъде, а децата са попивателна хартия. С други думи, вече е време за първата реална захапка – таблетът. Евтин, устойчив, безопасен, ще се наложи да се бръкнете. Ако  нямате пари  на ръка, вземете бързи кредити online и си решете проблема. Детето ви не можеда чака.

Сега е времето на истинската забава. Научете го да си пуска ютуб и да си избира само любимите анимационни филми. Качете му виртуални музикални инструменти и отмъстете на съседа, който цяла вечер ви е дънил чалга. Рисуването – има страхотни приложения, които ще позволят на малките пръстчета да драскат по екрана, а в главите им да се появяват образи на коли, животни, всичко това, което ги впечатлява.

И ако някой ви каже, че детето ми е много малко за работа с таблет, сетете се за баба му, която още не може и едно видео да си пусне.  Тези деца растат много бързо, нали?

http://burzi-krediti.com

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here