Прозорец на CD-ROM

Тъй като имах едно старо CD ,което се размотаваше в краката ми, реших да го поосвежа малко като му изрежа прозорец!

Предварително се извинявам за качеството на някой (повечето) от снимките, но те са били заснети с доста стара техника,и това общо взето е максималното им качество :/

Това ми действие бе провокирано от две първични човешки чувства – мързелът и любопитството! Винаги се бях чудил какво става вътре в CD-to по време на запис или четене от диск!?! Естествено това нямаше как да стане, тъй като лазера беше от доланата страна на диска, и единственото нещо което се наблюдаваше бе едно доста скоростно въртене на диска!

Списъка на материалите които използвах се изчерпват само със CD,парче плексиглас и силикон!
Първо реших да начертая формата на бъдещия прозорец (понеже не исках да оставям на произвола на кривите ми ръце горкото CD).След няколко неуспешни идей излезе ето този вариант:

КРЪГ (колко хитро…)! Но понеже трябваше да запазя частта която придържа диска по време на въртенето му, а също така и две гънки на ламарината, прозореца придоби по различна форма!

Следва рязането на прозореца (за целта използвах дремел):

И след още няколко минути…

Реших да го пробвам как ще изглежда преди да започна да обработвам плексигласа:

Следващата стъпка бе плексигласа. Имах някакви пърчета и реших да използвам тях. Поради тази причина крайният продукт (парчето плексиглас) се беше оказало без един ъгъл, но това не беше от голямо значение тъй като то щече да остане скрито за хорските очи ( :О ).

След това залепих плексигласа за ламарината.Ето го и вече готовия продукт със залепен плексиглас (то не че много се вижда тоя плексиглас де… )

А за финал и монтирания CD-ROM (може да се забележи и лек опит за осветяване от моя страна,посредством няколко диода):

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here