Бюро за компютър – а на какво бюро стоите вие?

Много от нас прекарват по-голямата част от деня си на бюро, и затова външния му вид и комфорта, който то осигурява са от изключителна важност.

Правилния подход за създаване на бюро за компютър е съчетаването на визия, удобство и практичност. Ако успеете да ги съчетаете правилно, то те няма да бъдат засенчени дори и от най-добрите модинг проекти.

В тази статия сме събрали някои от най-добрите компютърни бюра, а ето го и първото:

Даже и един поглед към това бюро е достатъчен да ви изникнат някои мисли и асоциации с Формула 1 – рамка от лек алуминий, амортисьори, рол-барове и името „Pit Stop“.

Качествени бюра за компютри на ниски цени

Следващото творение е дело на модъра Дейл Матиз (Dale Mathis), вдъхновен от стила на старинните парни машини steampunk. За направата на масата е взет часовников механизъм, защото мечтата на модъра била да седне и да гледа как всичко по работния му плот се движи.

Без съмнение една обикновенна кутия, поставена на тази маса би изглеждала оскърбително, затова притежателите на такава маса трябва да се потрудят и над външния вид на своя компютър.

Компанията Lian-Li стана известна с производството на висококачествени алуминиеви компютърни кутии, но малко от вас знаят, че в своя асортимент от продукти те предлагат и компютърни бюра. Моделът с простото название „ОА“ е изграден изцяло от алуминии и се предлага в четири различни разцветки. Бюрото има вграден card-reader от Lian Li, но допълнително се предлагат и FireWire, USB, и Ethernet. Цената на едно такова бюро е 2595$.

Ако стойността на предното бюро не ви е изумила достатъчно, то трябва да ви представим и бюрото Luna Desk. Неговия плот е изцяло от стъкло, а дизайна е на известния автомобилен дизайнер Паоло Пининфарина (Paolo Pininfarina). Цената на това бюро е 12,299$.

Този футуристичен екземпляр под името Senior съществува само в дигитален вариант и представлява модела от Бил Трамел (Bill Trammel). В него има вградени много иновативни идеи, но за доста от тях се критиците спорят с автора, че са по-скоро дразнещи, отколкото практични.

Предполагам, че посветените на този проект веднага ще отгатнат за какво става дума – това е бюро на тема вечната сага „Междузвезни войни“. Бюрото се нарича Han Solo и е направено от дизайнерското студио на Том Спина. Те ни представят смелия капитан на кораба, който се намира под голям стъклен плот.

Ще решите, че това е iDesk, но не, това е XYZ бюро, направено в минималистичен стил. Вътре в подвижните плотове са скрити компютри и това ще осигури на собствениците на това бюро много свободно място. Изглежда обаче, че устройствата на Apple са оказали голямо влияние върху творческата мисъл на дизайнерите на това бюро.

Дизайнера от Дания MILK също разработи минималистично бюро с множество функции, като дори възможността то да се наглася автоматично според височината на потребителя. В бюрото има интегрирана поставка за iPod, а по желание на клиента може да се постави дори и аквариум.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here