Бууст метър – новият любим уред на автоманяците 

бууст метър

На пазара излизат все по-нови и нови продукти, които освен финансово поносими, са и изумително полезни в много отношения. Това прави тяхно търсене и предлагане доста голямо, а покупката им в доста от случаите – задължителна. Необходима екстра или приумица на шофьора – продукти като съвременните бууст метри са иновация в автомобилния бизнес, която открива пред водачите нови хоризонти и прави управлението на колата още по-лесно и модерно. И ефективно, разбира се!

Какво е бууст метър?

Той спада към полезните консумативи за автомобили, като служи за измерване степента на налягане в турбината и може да се използва при бензинови и дизелови коли. Определя се като част от онези мултифункционални тунинг автоаксесоари, които засилват турбо усещането по време на шофиране, но наред с това са и технически изгодни. Дизайнът на бууст метъра е съвременен и атрактивен, като той включва LED подсветка, която се активира при самото захранване. Инсталира се на арматурното табло, но в някой от случаите е удачен и страничен монтаж в салона.

Лесно ли се монтира?

Колите с турбо налагат използването на бууст метър, който понякога е фабрично предоставен, но ако не е, следва да бъде допълнително монтиран. Той може значително да подобри производителността на автомобила, да го направи още по-надежден и рентабилен. Самата инсталация на устройството не изисква задълбочени технически познания, нито пък много време (около час), а поставянето му се извършва, следвайки някои базови съвети, също както и с помощта на допълнителни приспособления като болтове, букси, стойки, маркучи и метални скоби, предоставени в комплекта.

Какви са неговите плюсове?

От функционална гледна точка основните предимства на уреди като бууст метъра са:

  • Подава информация на водача за това какво количество въздух е навлязло в автомобилната горивна система;
  • Помага за оптимизирането на разходите, свързани с потреблението на гориво, а респективно и с неговото контролиране;
  • Повишава работоспособността на леката кола;
  • При наличието на някакви механични неизправности бууст метърът може да ги засече, което прави употребата на индикатора за турбо още по-резонна;
  • Създава турбо усещане по време на шофиране и модерно присъствие по пътищата;
  • Допринася за елегантния интериор и има отлична видимост дори и по време на нощно каране.

Новите технологии изненадват потребителите постоянно. Те приковават вниманието на водачите и ги тласкат към всевъзможни ъпдейти и тунинги, за да превърнат автомобила си в машина, вдъхновена от най-новите постижения в технологичен план.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here