Нов прободен трион от Black & Decker

alt

Black & Decker пусна на пазара нов прободен трион Black & Decker KS901SEKX.

Прободния трион трябва да бъде в арсенала с инструменти на всеки Модър. Това е най-ефикасният електрически инструмент за рязане на шаси или панели на кутия. За тази цена този Black & Decker KS901SEKX от сайта на Емаг грабна вниманието ми. Можете да режете метал и пластмаса, с би-метални ножове и включва 2-годишна гаранция. Black & Decker KS901SEKX можете да закупите от сайта на Black & Decker ТУК.Той е мощен 5 ампера мотор със седем скорости (800 до 3000 SPM (SPM = за минута).

alt

 Технически Детайли

  • Мощен 5 Amp мотор
  • Разполага със седем скорости (800 до 3000 SPM)
  • Реже дърво, метал и пластмаса: прави и извити разрези
  • 2-годишна гаранция
  • Включва един нож

alt

Отделение за острието от (High въглеродна стомана) нож за използване за по-меки материали като дърво, ламинирани плоскости и пластмаса. За рязане на компютърни шасита или панели се препоръчва размера на би-металния нож да е 18 TPI.

alt

Бутон за бързо избиране, контрол в горната част има седем скорости (800 до 3000 SPM)

alt

JS660 включва „Smart Избор“, която ви позволява да настроите прободния трион на всякакъв вид рязане на приложението.Включва настройки за пластмаса и метал.

alt

Опорна пластина с размери 2-3/4 „х 7“.

alt

1.5 Конектор в задната част за събиране на прах в тръба /торба и маркуч.

alt

Други характеристики включват Accu-Bevel лост с корекция на ъгъла за точност и един прозорец на индикатора.Можете също така да реже PVC тръби.

alt

Закрепване на ножа става без инструменти за бързо и лесно махане на ножа.

alt

А тук тествам своите възможности с право рязане в 1mm дебел стоманен лист, който взех от компютърна кутия страничния панел.С помощта на Би-метален нож с размер 18 TPI за рязане на метал.

alt

JS660 прави хубави прави разрези . Това е 1mm дебел лист стомана.

alt

Задавам на Accu-Bevel до 45 градуса. Материалът е 1 / 4 „дебелина на плексигласа.Аз препоръчвам да използвате нещо по-дебело от 1 / 8 „дебелина на плексигласа.Използвайте 3 / 16 “ ще бъде по-добре.

alt

Резултатът е задоволителен.

alt

alt

Можете да използвате прободния трион за рязане на отвори за вентилатори във вашите панели. Аз използвам този 80 мм fan grill (решетка за вентилатор) за очертаване на отвора за да проверя прободния трион за точността на малките разрези.

alt

JS660 много лесно се движи по 80 милиметровия кръг. Аз все още използвам същия размер Би-метален нож (18 TPI) за рязане на метал.

alt

Прободния трион е добра алтернатива за по-голям отвор 180 mm – 250 mm диаметър за вентилатори.

alt

С боркорона и бормашина ще бъде по-точно решение, но също така не може да се отрече универсалността на прободния трион.

Повечето хора ще използват прободния трион за рязане на прозорци за техните панели на кутията. Това е стоманен панел от кутия Corsair 600T.

alt

Използвах дремел с диск 1.5″ aluminum reinforced cutting wheel, за да направя първоначалния разрез в панела, преди да мога да използвам прободния трион.

alt

Гледайте триъгълната форма на вдлъбнатината на плъзгащата плоча. Аз предпочитам да гледам директно през черната линия на режещия нож.

alt

Smart Избор от страна е хубаво, ако го използвате за различни приложения на режещи материали.Не бих го избрал за скъсяване на ръбовете. Е с малко острие 0,5 – 1 градус.Ще използвам един рутер за скъсяване на ръбовете, за по-добра точност.Black & Decker JS660 е прилично качество като цяло прободен трион на най-ниската възможна цена. Запомнете, безопасността на първо място! Винаги носете подходяща защита на очите и при използване на електрически инструменти.

 Източник: casemodblog.com

 За въпроси, коментари и предложения – нашия форум е на Ваше разположение!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here