Бързозареждащо зарядно – има ли смисъл

USB зарядно за бързо зареждане

През последните години броят на устройствата, които се зареждат през USB нарасна с главоломни темпове. Вече едва ли има средностатистическо домакинство, което да няма поне 6-7 телефона или таблета, които ползват USB стадарта за зареждане на батериите.

Все по-често се „борим“ за достъп до зарядното, за да не останем без ток в телефона в „жизненоважен“ момент.

А дали има решение за този проблем?

Бързозареждащи зарядни – каква е идеята

Зареждането на която и да е батерия зависи от големината на тока, с който зареждаме – иначе казано, колкото по-висок ток подаваме, толкова по-бързо ще се зареди батерията.

Не бива да бъркаме големина и напрежение на тока – за USB зарядни напрежението винаги е 5V.

Напрежението се мери във волтове (V), а големината в ампери (A).

Тоест, за да заредим по-бързо дадено устройство, на нас ще ни е необходимо зарядно с по-голям ток за зареждане.

Ако погледнете стандартните зарядни, които идват с телефоните (особено с по-евтините телефони), означенията им показват зареждане с 0.5А, което не е проблем, освен когато бързаме и искаме да заредим батерията си за максимално кратко време. За съжаление, некачествените зарядни обаче не могат да постигнат дори и този ток, така че не се учудвайте, ако сте си купили зарядно от „магазина за 1 лев“ и то зарежда таблета ви повече от един ден. Нормално е – зарядното просто не струва.

За да решат проблема с бързото зареждане за нас, от известно време производителите пускат на пазара т.нар. бързозареждащи зарядни. Едно от качествените USB зарядни, които се справят за кратко време със задачата да напълнят батерията ни на „max“ e Anker – 24W USB универсално бързо зареждащо зарядно. Освен бързото зареждане, Anker предлага и 2 порта за включване на устройства – така и вие и баща ви ще може да заредите телефоните си едновременно.

Защо да предпочетете бързо-зарядно от Anker?

  • Компанията Anker е производител от САЩ, който е сред лидерите на американския пазар на зарядни устройства с над 20 милиона ползватели от целия свят
  • Anker са разработили собствени уникални зареждащи технологии PowerIQ и VoltageBoost, които позволят зареждане с до 2.4 ампера на 2 мобилни устройства едновременно
  • Времето за цялостно зареждане на USB устройството се намалява с до 40%
  • Поддържа iPhone 7/ 6S/6 /5S /Plus, Ipad Pro/ Air/ Mini, Galaxy S7/ S6/ Edge/ Plus, Note 5/ 4 и др.

Бързо зареждащо зарядно Anker може да закупите от Ultra.bg.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here