Аз, шпионинът?

Скрита камера

През 2017 година технологиите са толкова напреднали, че уникалните шпионски приспособления от старите филми за Джеймс Бонд вече могат да бъдат част от арсенала на всеки от нас. В следващите параграфи ще ви запознаем с най-разпространените в ежедневието шпионски устройства, тяхното предназначение и основни характеристики.

Скрити камери

Скритите камери представляват устройства за наблюдение, чрез които ще можете да запишете дадена ситуация или разговор, без да присъствате лично. Ако успеете да изберете точната камера, ще сте спокойни, че никой няма дори да заподозре, че е бил записан. Ситуациите, при които това устройство би ви било полезно са много, както и възможностите. Изборът на скрити камери е огромен – има такива, замаскирани в химикалка, в ръчен или стенен часовник, в очила, в лампа или дори в закачалка за стена.

Когато желаете да се сдобиете с подобно устройство, трябва да се съобразите с няколко основни фактора, за да можете да намерите най-точната камера за нуждите ви. Те са:

1. Времетраене

Трябва да сте наясно, поне приблизително, какъв период от време ще записвате. Обикновено времето за запис на скритите камери започва от 30 минути и стига до няколко часа, в зависимост от батерията на устройството.

2. Памет

Тук отново е добре да си помислите за обема на заснемания материал, като винаги имате възможност да сложите допълнителна карта с памет, ако ви се налага.

3. Сензор за движение

Някои от скритите камери имат вграден сензор за движение и започват да записват едва когато той се активира. Това е добър вариант, в случаите, когато не сте сигурни точно кога ще се развие ситуацията, която желаете да запишете.

4. Нощен режим

Както се досещате става дума за това, дали ще се налага осъществяването на запис в тъмно помещение или през нощта. Ако това е приоритет за вас, търсете камера, предлагаща тази екстра.

5. Качество

За частните детективи или за по-запалените любители качеството на заснетия материал също е от доста голямо значение, така че ако и вие сте от тях проверете резолюцията.

6. Непрекъсната и постоянна връзка

Определени модели предлагат възможността за директно излъчване на видеозаписа чрез приложение, което може да инсталирате на телефона или компютъра си. Така няма да се налага да чакате, а ще може да държите под око случващото се в реално време.

Подслушвателни устройства

В наши дни, паралелно с развитието на технологиите, се откроява и развиването една пазарна ниша, която придобива все по-голяма популярност – тази на модерните подслушвателни устройства. Чрез тези устройства, вие можете винаги да разполагате с каквато и да е безценна информация и то без никакви усиля. Ще ви разкажем за най-използваните от тях и за тяхното приложение.

Бръмбари

Тези малки, но изключително ефективни устройства са едни от най-разпространените средства за подслушване. Незабележими са и лесно могат да бъдат монтирани на всевъзможни места. Доста често се използват от някои големи компании, които държат на лоялността на служителите си и искат да бъдат уверени в нея. Такова устройство можете да намерите във всеки шпионски магазин.

GSM – подслушвателни устройства

Този вид шпионски джаджи биват два вида. Първите и най-достъпните са под формата на SIM карта. При тях, само след едно обаждане към съответната SIM карта ще имате достъп до всичко, случващо се в телефона, който желаете да следите. Другият вариант са устройствата от типа AGPS. Чрез тях пък, можете без проблем да знаете местоположението на целевия апарат по всяко време. Възможно е да намерите и комбинирани устройства, с които ще имате достъп до цялостната информация, преминаваща през телефона.

Подслушватели за стационарни телефони

Ако искате да „държите под ухо“ разговорите на вашите близки, това е вашето устройство. С него можете да сте спокойни, че няма опасност близките ви да бъдат излъгани от някой телефонен измамник.

Подслушвателни устройства за стая

При тези джаджи най-важното е да изберете правилното място за монтаж – например стенен часовник, картина, плюшена играчка и други. Тези устройства са доста надеждни и обикновено долавят и най-тихия шепот.

МР3 плейър с вградено подслушвателно устройство

Този тип шпионско устройство ще ви осигури достъпа до разговори, случващи се дори на 500 метра от вас, като може да сте сигурни, че няма да ви заподозрат. Освен това може да си го ползвате и като реален музикален плейър.
Разнообразието от подобни устройства е огромно и стига да знаете какво търсите, със сигурност ще го намерите.

Можете да се запознаете по-подробно с повечето модели скрити камери и подслушвателни устройства на Spy.bg.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here