Amazon Echo Show 5

Amazon Echo Show 5 цена

ОЦЕНКА за Amazon Echo Show 5

Ако искате да влезете в света на дигиталния асистент както с аудио, така и с видео, Amazon Echo Show 5 е точно за Вас.

ПРЕДИМСТВА

  • Alexa гласов контрол
  • Прилични звук и видео
  • Приятна и съвременна визия

НЕДОСТАТЪЦИ

  • Аудиото не е най-доброто

Amazon Echo Show 5 оферти

струва ли си Amazon Echo Show 5Echo Show 5 е един от сравнително новите продукти в разширяващата се продуктова линия на Amazon, предназначен да накара всички нас да инвестираме в нейния виртуален асистент, Alexa. Този гласово активиран „асистент“ ще слуша вашите команди и (през повечето време) ще издава подходящи отговори, за да си свърши „работата“, за която е създаден.

Тази работа може да чете прогнозата за времето или да ви казва кой е спечелил Мондиала през 1962 г .; да изключва осветлението и отопление в стаята (ако разполагате с необходимите за целта добавки  -умни контакти, крушки и т.н.); да намири рецепта и да чете инструкциите стъпка по стъпка; да възпроизвежда музика от личните ви плейлисти в Spotify или Amazon Music и, разбира се, много повече.

Характеристики

Технологията съществува от няколко години и способностите на вълшебния малък асистент във вашия безжичен комплект стават все по-впечатляващи с времето. По същия начин Алекса е по-вероятно да разбере точно какво искаш от нея.

Там, където голяма част от комплекта, поддържащ Alexa, е базиран на звук, концентриран по-специално на пазара на високоговорители с Bluetooth, Echo Show 5 обхваща както звука, така и видеото в своите способности за комуникация. Така че, както и да възпроизвеждате музика или да четете информация, можете да осъществите достъп и до видео съдържание на 5,5-инчовия LCD сензорен екран.

ПРЕПОРЪЧАНИ ВИДЕО ЗА ВАС …

Това може да е филм в Amazon Prime Video , да речем, най-новият бюлетин на BBC News, или дори тренировка на HIIT от най-хубавия в Югозападен Лондон Джо Уикс. Има и HD камера, позволяваща на потребителя да осъществява повиквания по Skype например или да преглежда изображения от камери в други стаи в къщата и другаде.

Външен вид

Echo Show 5 е малко по-голям от iPhone отстрани, монтиран на поставка. Тази триъгълна призма разполага с цялата електроника и позволява наклона на екрана към потребителя за лесно гледане. Той е добре сглобен, с текстурирано покритие отзад и гумирана основа.

В горната част на устройството има само няколко бутона – по един за увеличаване и намаляване на силата на звука и един за включване и изключване на микрофоните и камерата. Има и удобен аналогов плъзгач, който блокира или освобождава затвора на камерата – позволявайки на потребителя да знае със сигурност, че няма възможност неочаквано да бъде подслушван или заснет.

В задната част на устройството, в острия край на „клина“, е захранващият порт, микро USB вход и 3,5 мм аудио изход, което ви позволява да свържете Echo Show 5 към по-мощен високоговорител.

Звук

Echo Show 5 е сравнително малко устройство и като такова не може да предложи мащаба на звука, който някои специализирани безжични високоговорители могат.

Но той предлага много повече възможности и функционалност от най-модерния Bluetooth високоговорител. Затова, намираме звука за напълно приемлив. Той работи доста меко, басово, което помага на гласовете по радиото и други подобни и прави удобно изживяване при слушане.

AMAZON ECHO SHOW 5 ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Връзки Wi-fi, USB, 3,5 мм входящ вход

Екран 5.5in

Микрофон Да

Камера 1MP (720p HD видео)

Размери (hwd) 8,6 x 14,8 x 7,3 cm

Тегло 410г

Казваме думите „Алекса, пусни най-новия албум на Брус Спрингстийн“ и Алекса задължително съобщава, че най-новата версия на Boss-а се нарича Western Stars и тя се пуска в Amazon Music в рамките на няколко секунди. Текстовете на песента се показват на екрана ред по ред, което е хубава екстра.

Този уред не обича да бъде увеличаван прекалено силно, що се отнася до силата на звука, но ако поддържате нещата на средни нива, това се получава добре. Като фонова музика, която трябва да се събуди или за слушане в кухнята по време на готвене, това е напълно полезен звучене.

Гласовото управление е безспорно удобно. Ако използвате Echo Show 5 в кухнята, да речем, че е полезно да можете да кажете „Alexa, увеличете силата на звука“, без да се налага да докосвате устройството с мазни или брашни ръце.

Екранът 5,5 инча получава подобна оценка като звука. Картината не е грандиозна, но е приемлива. Не бихте искали да гледате пълнометражен филм в Amazon Show 5, но за видеоклипове, чат с приятели и семейство по Skype или гледане на бебето в стаята му или посетителя на входната врата, това върши добра работа .

Окончателно мнение

Echo Show 5 не е повече от това, което се очаква и ако звукът ви е приоритет, има много други безжични високоговорители, които ще свършат по-добра работа в чисто звуков план.

Но това е многофункционална джаджа за ~150лв., която си струва всеки лев. Той отваря света на дигиталния асистент за съвсем нова аудитория както за аудио, така и за видео; и ако точно това търсите, това е толкова добро, колкото ще получите – особено за тази цена.

Оценка

  • Звук 3
  • Характеристики 5
  • Компилация 5

 

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here