Акрилен панел за захранване

С тази статия ще ви покажем как да смените стария скучен панел на захранването с нов акрилен.

Имах едно захранване със сини диоди и си рекох защо да не го освежа малко. Реших да му сменя панела с акрилен такъв. Има много различни цветове,просто трябва да си харесате. Аз си купих вече готов.

А се наричъм модър…. ?

Виж: Как да изберем захранване за компютър?

Винаги може да си огънете акрилен плексигласи и да му пробиете дупки 😉

В кутията с купения панел имаше – панела с 92мм дупка за вентилатора, 1 миша опашка, подложки за залепване и разбира се упътването.

Захранването вече беше слийвнато но можеше да се направи още по него за да се разкраси.

Преди да разглобите изключете захранването от контакта и го оставете малко да поседи.

Преди 2 седмици го чистих а вече е пълно с прах.Почистете тъй като всичко ще се вижда заради панела.

Винаги първо пробвайте дали пасва идеално и ако не да направите последните модове.Огледайте много добре от всякъде дали е точно.

Ако не сте сигурни каква бургия да използвате за да направите дупката в страничния панел вземете парче дърво и изпробвайте.Не искате дупка по-голяма от болчето.

Сложете парче дърво под панела за да имате стабилна основа.Не искате да счупите чисто новия панел нали ?

Пробивайте бавно и точно ….

След като сте пробили,измерили и сложили панела почнете да завивате болчетета всяко малко по малко.Естествени не натягайте много за да не се пукне.

Ето и крайния продукт.Боядисах останалата част от метала за да си отива с акрила.Мога да кажа че изглежда доста по-добре за няколко часа работа.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here