7 идеи за модерен ъглов диван

Ъгловият диван е сред основните интериорни компоненти, които купуваме за хола и за кухнята, като е добре той да бъде разтегателен, така че да разполага с функция за сън. Има леви и десни модели, както и такива с ракла или чекмедже. Холната гарнитура е също хубава опция, но с уговорката, че е налице достатъчно място за нея във всекидневната.

Ъглов диван в нестандартен цвят

Днес е актуално да избираме интериорните компоненти в тонове, които не се вписват в разбирането за стандартни решения. Добър пример за това е меката мебел в цветове като зелено и розово, с които обаче обстановката в хола ще е супер тренди. С тях ще внесем моден акцент и ще се насладим на интериор от класа.

ъглови дивани

В скандинавски стил

Скандинавският интериор е изключително популярен към днешна дата, а меката мебел в същия стил още повече. За него са присъщи:

  • практичността – скандинавският стил ще ви осигури удобствата, които са задължителни за стаи като хола;
  • естествените материали – характерни са за това интериорно направление, което е популярно и с еко насочеността си;
  • балансът между цветовете – той е перфектен, като тук се залага основно на светлите и неутрални тонове.

Мека мебел с такъв дизайн би била точно попадение в целта, ако се стремите да сте в крак с новостите при интериора, но и да създадете свежа и красива обстановка в дневната.

Диван с място за съхранение (ракла, чекмедже)

Колкото и големи привърженици да сме на модата, никога не бива да пропускаме да помислим и за функционалността. Тя е задължителна характеристика и при компоненти като ъгловия диван, който е желателно да бъде снабден с ракла или чекмедже.

диван за ъгъл

Удобна мебел с функция сън

При много от ъгловите модели е налице лежанка, както и възможност за разпъване, което ги превръща за секунди в комфортно легло. Тази функция е много полезна, защото дава възможност да осигурите отлични условия за гостуване или вие самите да се насладите на меката мебел през нощта.

Диван с дървени подлакътници и етажерка

Този вид мебели доказва възхода на интериорните решения през годините и е комплимент за ценителите на високата естетика и качеството. Отличава се със солидна конструкция, функционалност и неповторима визия, която ще запази своята актуалност във времето.

Диван с ефектни крачета

Този ъглов модел напомня за европейския шик, при който стандартната визия отстъпва на шикозната и тази с персонален прочит. Ако искате нещо “по-така” и ви е омръзнало от посредствените решения на пазара, заложете на канапе с ефектни крачета, което перфектно се съчетава с всякакви други мебели.

ъглов диван

Диван с кадифена тапицерия

Лукс, класа и мекота – ъгловите модели с тапицерия от кадифе ще ви пренесат в друго измерение, където красотата и изяществото ще ви оставят без дъх. Едно по-различно решение, което прави силно впечатление и приляга на перфекционистите.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here