5 съвета за финансова грамотност от CashCredit

финасова грамотност

Съвременният живот е скъп, а парите често не стигат. Доста от нас са принудени да работят и втора работа, за да успеят да покрият месечните си разходи и да поддържат един нормален стандарт. Сметки за ток и вода, ежедневни харчове и непредвидени плащания – със сигурност не е никак лесно да сме материално стабилни, дори и когато заплатата ни не е особено висока, а и изглед за повишение няма. От CashCredit споделят, че най-важната предпоставка за правилното организиране на нашите лични финанси, е да изградим финансова грамотност и то в самото начало. Как обаче да го направим?

Как се изгражда финансова грамотност, съветват от Кеш Кредит

Коректното управление на ежемесечните приходи и разходи е изключително важно за това да имаме добър семеен бюджет, който позволява да помислим и за спестявания. Дори и когато нямаме достатъчно пари, ще сме спокойни за материалната си стабилност, защото сме развили финансова грамотност и знаем как точно да излезем от трудна ситуация. Ето и 5 златни правила, които е добре да спазвате, за да сте винаги от страната на печелившите:

  • Правете правилен разчет на постъпленията и предстоящите плащания;
  • Прогнозирайте, за да сте готови с решение във всяка една ситуация;
  • Инвестирайте в бъдещето си;
  • Спестявайте – дори и да е малко, винаги е от значение;
  • Внимавайте със заемите – вземете толкова, колкото ще можете да върнете.

Невинаги можем да държим нещата под контрол, но ако имаме добра финансова грамотност, ще изпадаме все по-рядко в неприятни ситуации, свързани с недостига на пари и прочее. Ако все пак имате нужда от допълнително подпомагане, заложете на сигурна и лицензирана компания, като Кеш Кредит, където условията за кредитиране са прозрачни, а възможностите разнообразни.

Необходимо ли е да спестяваме

Всеки от нас трябва да се научи да пести. След време ще сме благодарни, че сме съумели да сложим някой лев настрана, който да инвестираме в бъдещето на децата си или за нещо друго. Както се казва “Капка по капка вир става”, така че не забравяйте да заделяте някаква сума всеки месец, която впоследствие да използвате с грамотност.

Кога е добре да теглим бърз кредит

CashCredit е небанкова финансова институция, която предлага онлайн бързи кредити и то изцяло дистанционно. Подобен вид услуги са изключително популярни в наши дни, защото така всеки получава достъп до спешни пари, които могат да бъдат инвестирани в различни неща – жилищно обзавеждане и основни ремонти, покупка или ремонт на кола, образование, пътувания, оборотни средства и др. Когато не разполагаме с кеш, Кеш Кредит е на разположение, за да ни подаде ръка и помогне да разрешим паричните си дела и подобрим финансовата си грамотност.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here