3 Лесни стъпки за направата на прозорец

Най-големия сайт за модове във България,а да няма основния мод с който всички сме почнали – прозорец на страничния капак.Веднага се захванах със статия.Жертвата – кутията на моята приятелка.

1 Стъпка – режем капака в желаната форма.
2 Стъпка – лепим плексиглас
3 Стъпка – свързваме диодите и включваме към компютъра 🙂

На тази снимка виждате как съм отрязъл капака.Изполвах дремел.Залепих сърцето което беше принтирано на лист хартия,с хартиено тиксо отзад на капака.Буквите също.Очертах с маркер краищата му и отрязъх.Режете от задната страна на капака за да не се вижда от външна страна надраскано и да трябва да боядисвате след рязането.Малко работа с пилата и пристъпваме към плексигласа.

Двойно залепващо тиксо с помощта на което ще закрепим плексигласа за кутията.

Тъй като имах под ръка някакво парче плексиглас,отрязъх доста грубо за сърцето и за буквите.Тъй като няма да се вижда отзад какво има не е нужно да е перфектно.Просто си оставете ръб за да може да залепите с тиксото.

Режем тиксо и слагаме по ръбовете.

Махаме предпазното покритие и лепил плексито.

Май не си личи че има плексиглас а ? :Д

Следва поставянето на диодите – в случая червени.С горещо лепило слагаме по една голяма капка на желаните места и след това натискаме за няколко секунди диода докато хване лепилото.Нищо сложно-капка,натискаме ( просто с пръст върху диода )

Следва свързването.Кабел с две жички – черна и червена.Черната минус,червената плюс.По-дългото краче на диода е плюса,а късото минуса.Ако крачетата са еднакви-погледнете вътре в диодчето пластинките.По-малката пластинка е плюса ;)Запоявате всяко късо краче за черната и всяко дълго за червената (или какъвто е кабела Ви)След запояване изполвайте отново горещо лепило за да захванете кабела между диодите за кутията и така той да остане скрит погледнато отвън.

За по-лесно направо един женски молекс.Махнах му петте волта и единия минус за по-удобно.

Свързваме по този начин.Черния кабел с черния,червения с жълтия (12волта).Между жълтия и червения един резистор от 150ома(или колкото ви е нужно-зависи от броя и цвета на диодите ви … има калкулатор за съпротивления в сайта)

Запояваме и изолираме с изолирбанд да не стане някоя бела 🙂

Много доволна остана жената ей …. 🙂

Статия : Тhe EnD

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК

Ако нямате акаунт си направете.Ще отговорим на всичките ви въпроси 🙂

 

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here