Скелетите оживяват

0
240

За всички любители на мрачните и страховити елементи.

Нека започнем поредицата с нещо интересно – телефон-череп. Този телефон се нарича Thriller skull phone по името на най-продавания албум на покойния Майкъл Джексън. Снабден е с два ярки сини диода, които светят в тъмното, но самия телефон не е толкова страшен, докато не вдигнете слушалката.

Да преминем към тонколоните направени отново във форма на череп. Определено изглеждат доста страховито поставени във вашата спалня и от тях се чува тиха музичка в стил Mike Oldfield или Olof Nine.

В задната страна на единия череп е вградено копчето за усилване и намаляне, а в самите колонки е вграден усилвател, който успява да извади значително хубав звук като се има впредвид размерите им.

За феновете на джаджите от този тип има и още нещо интересно – настолна лампа.

Frankie Table Lamp е създадена от Бразилския дизайнер Fernando Akasaka.

 

Подобна лампа върху вашето бюро би стояла наистина страхотно, особенно в нощно време. Двете мощно-светещи очи на скелета са способни да осветят цяла стая в зависимост от разположението. Лампата тежи 2 килограма и се предлага в сребърна, полиран никел, позлатена или полирана бронзова разцветка. Има функция за нагласяне на силата на светене, а и самите ‘очи’ могат да бъдат сменяни с други според желанието на клиента. Дизайнерът е бил вдъхновен от филмите Терминатор и Батман.

Следващата джаджа си е най-обикновен USB Hub + място за поставяне на аксесоарите ви. Интересен замисъл и вероятно добре би се вписвал в обстановката ако притежавате и горните джаджи.

Последниата страховита джаджа, която ще ви представя е детектор за движение във формата на скелет. Той се включва в USB-то и от там се захранват неговите две плашещи очи и стряскащия глас. Ако поставите на стратегическо място този череп вие със завиден успех бихте изплашили до смърът всеки, който се навърта около компютъра ви. Тази джаджа тежи едва 114 грама и когато усети и най-лекото движение светва и започва да издава силни, странни звуци – идеалната играчка за бюрото ви.

Е, това бяха всички скелети, които сметнах за интересни. Нито един от тях не е труден за ръчна направа. Стига да има любители на този тип вещи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР