Скелетите оживяват

За всички любители на мрачните и страховити елементи.

Нека започнем поредицата с нещо интересно – телефон-череп. Този телефон се нарича Thriller skull phone по името на най-продавания албум на покойния Майкъл Джексън. Снабден е с два ярки сини диода, които светят в тъмното, но самия телефон не е толкова страшен, докато не вдигнете слушалката.

Да преминем към тонколоните направени отново във форма на череп. Определено изглеждат доста страховито поставени във вашата спалня и от тях се чува тиха музичка в стил Mike Oldfield или Olof Nine.

В задната страна на единия череп е вградено копчето за усилване и намаляне, а в самите колонки е вграден усилвател, който успява да извади значително хубав звук като се има впредвид размерите им.

За феновете на джаджите от този тип има и още нещо интересно – настолна лампа.

Frankie Table Lamp е създадена от Бразилския дизайнер Fernando Akasaka.

 

Подобна лампа върху вашето бюро би стояла наистина страхотно, особенно в нощно време. Двете мощно-светещи очи на скелета са способни да осветят цяла стая в зависимост от разположението. Лампата тежи 2 килограма и се предлага в сребърна, полиран никел, позлатена или полирана бронзова разцветка. Има функция за нагласяне на силата на светене, а и самите ‘очи’ могат да бъдат сменяни с други според желанието на клиента. Дизайнерът е бил вдъхновен от филмите Терминатор и Батман.

Следващата джаджа си е най-обикновен USB Hub + място за поставяне на аксесоарите ви. Интересен замисъл и вероятно добре би се вписвал в обстановката ако притежавате и горните джаджи.

Последниата страховита джаджа, която ще ви представя е детектор за движение във формата на скелет. Той се включва в USB-то и от там се захранват неговите две плашещи очи и стряскащия глас. Ако поставите на стратегическо място този череп вие със завиден успех бихте изплашили до смърът всеки, който се навърта около компютъра ви. Тази джаджа тежи едва 114 грама и когато усети и най-лекото движение светва и започва да издава силни, странни звуци – идеалната играчка за бюрото ви.

Е, това бяха всички скелети, които сметнах за интересни. Нито един от тях не е труден за ръчна направа. Стига да има любители на този тип вещи.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here