Радиаторчета

Историята започна когато едно фр реши да си купи радиатор за паметта на старата му GeForce 6600.В последствие се оказа,че той е неподходящо голям за да бъде поставен.Ето как той си реши проблема.Този мод става и за други горещи части на вашата система като мосфетите да речем 🙂

Видео картата имаше четири рам памети на които нямаше охладителче.За целта взимаме какъвто радиатор имаме под ръка,в случая от Сокет А.

Ето го и него

Нужни инструменти:
Нещо с което ще режем-дремел,ракета(флекс) или трион(в случая)
Менгеме за да е стабилно

Закрепяме радиатора в менгемето

С триона режем през средата

От тези парчета,които излезнат преценяте какви са Ви нужни.Тези радиатори може да се използват навсякъде.По видео картата за охлаждане на паметта,по мосфетите на дънната платка или някоя друга гореща част.

От едното парче отрязах едно радиаторче

После второ

И четири

Тъй като бяха прекалено високи за картата ги отрязах до височина 15мм.

За по-добър топлообмен с въздуха може да ги разширите отгоре.И не забравяйте да полирате за по-добър контакт с повържността на която ги поставяте.Може и термо паста и ще заспи.

Преведена от The EnD Взета от : ModMag

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК .

Ако нямате акаунт си направете.Ще отговорим на всичките ви въпроси 🙂

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here