Как да осветим клавиатурата

Добре е само да знаем, че тази идея идва от Lazyness, предполагам. Този мод е измислен, за да може като ви е тъмно в стаята да си осветите клавиатурата (яко нали?). Ето и едно напътствие от мен.

Тази група от четири снимки вече показва колко лесно се прави този мод. Отваряте клавиатурата (не е за предпочитане да размествате гумичките отдоло), взимате малко копчета от друга клавиатура и ги прилепяте с някое секундо лепило, запоявате диодите за прекасвач, и воала.

И така аз взех две копчета от друга клавиатура за поставка на диодите. Вземете диоди, които осветяват повече и така светлината върху клавиатурата ще е на по-голям участък. На снимката са показани двете малки дупки, пробити за крачетата на диодите и една дупка за прекъсвача. Връзката не е нещо специално, +5v напрежение е свалено на +3.8v което е чудесно за син диод, и текущият е сложен на 18mA. Това е половината от максимума който диода може да издържи.
Ето какво се получава

Светодиодът, който ни е нужен е около 1000 миликандела с диаметар 5мм. Напрежението е 3.6-4.0в и максималният ток е 20mA.

Ето това е наистина лесно и не много скъпо (според мен допустимо за всички)

Превод: Велисалв Георгиев a.k.a. velio

от мен velio: аз мисля да го направя вместо с клавиши с някаква гумичка или тръбичка, която да да покрива целия диод, защото така ще блести в очите като го направя ще постна снимки.

Статията е взета и преведена от  http://metku.net/

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here