Снимка на космоса за 150$


Студент от MIT разкрива как да направим снимки в открития космос само за 150 долара.

Първото нещо, което студентите си купиха е фотоапарат Canon A470 с 8 GB памет и SD карта. И вместо да използват скъпа техника като GPS навигация и радио станции, те използват обикновен мобилен телефон Motorola i290 с вграден GPS навигатор, който им изпраща съобщения за тяхната позиция.

Стратосферата може да достигне чак до -55 градуса по Целзий. Студентите немогат да си позволят скъпа апаратура, която да запазва топлината и затова сами си направили, като използват контейнер от бира и домашно-направен нагревател.

Техния контейнер е достигнал височина от 28 километра – което само по себе си е почти космоса. С използването на GPS навигацията на телефона, студентите намерили своето изобретение след пет часа – той бил на 32 километра разстояние от площадката за изстрелване.

Общото тегло на конструкцията е само 800 грама. Федералната агенция за авиация регулира пускането на подобни конструкции само до 1,8 кг, така, че учениците имаха за какво да се тревожат, но в крайна сметка успяха. Поздравления и успехи за в бъдеще на подобни идеи!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here