Home-made грилове 2

0
533

Направете си сами грилове и скрийте шапката на всички останали.

Както знаете най-лесния начин да се ‘модне’ един компютър е като му се сложат няколко светещи вентилатора и малко решетки (грилове). Грилове се продават навсякъде. Евтините – изглеждат евтино, а скъпите (от неръждаема стомана) са с много беден асортимент на картинки. Този материал е за хората, които не са сполучили с хубав грил, а искат да блеснат пред останалите.

Нека започнем. Ще ни трябва парче алуминиев лист с дебелина 1.5-2 мм. Трябва да знаете, че колкото по-дебел е, толкова по-трудно се работи с него. Тези, които използват Photoshop, могат да свалят ТОЗИ файл, за да си изберат измежду много различни векторни модели на грилове.

След като си изберете графика или сами нарчетаете такава – трябва да Я разпечатате. Следващата стъпка е принтирането. А след това идва ред и на очертаването. Когато сте очертали всичко точно най-лесния вариант да отделите очертаната част от целия лист е като направите много на брой точки една до друга и след това с помощта на клещи да отчупвате парчетата.

Когато сте отделили ‘грубия модел’ можем да пристъпим към обработка. Трябва доста внимателно да изрежете ненужните частички, да оформите вътрешността на грила и да изпилите всеки един остър ръб. Не забравяйте ръкавиците! Без тях рискувате да… повярвайте ми, наистина рискувате много! Хубавия алуминии по принцип може да се изшлайфа до огледален блясък, но моя лист не беше от най-добрите. Постарах се да го полирам и се получи неочаквано добър резултат.

На мен този мод ми отне близо 5 часа. Но ако разполагате с дремел или друга подобна машинка и два часа ще ви бъдат достатъчни. Не става бързо, но е красиво и е ваше творение. Когато прикрепите грила към вентилатора, ако той работи на много високи обороти, има вероятност да се получат неприятни шумове и вибрации. Това се премахва лесно като добавите гумени тръбички в дупките или някакво уплътнение между вентилатора и грила.

Ето още снимки на грилове и формички правени по същата технология:

Успех модъри и дръжте пръстите си далеч от вентилаторите!!! 🙂

Статията беше взета от Modding.Ru.

За въпроси, коментари и предложения – нашия форум е на Ваше разположение!

Сподели
Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР