ModsBG.com форум
September 29, 01, 2022, 01:17:11 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Съвети за избор на компютър
 
   Home   Help Login Register  
Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Едно наистина добро предназначение на стария ни телефон  (Read 35597 times)
Slyfer
Юзър


Репутация +13/-1
Offline Offline

Posts: 897


Outrageous!



« Reply #45 on: October 21, 07, 2009, 07:48:12 AM »

Какво означава "изключва"?С Shut down ли става или направо спира захранването?Ако е втория случай - няма да ти се получат нещата с тоя тип захранване/дънна платка.Виж къде ти отива бутона - в дъното или направо в захранването, след това пиши тук и по възможност да не е едно изречение пост с правописни грешки за 10.  wallbash
Logged

Frankly, I don't give a rat's ass!
ModsBG.com форум
« Reply #45 on: October 21, 07, 2009, 07:48:12 AM »

 Logged
morskia
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 58



« Reply #46 on: October 21, 20, 2009, 08:48:45 PM »

Втория случай бутона отива в дъното.
Logged
Slyfer
Юзър


Репутация +13/-1
Offline Offline

Posts: 897


Outrageous!



« Reply #47 on: October 22, 22, 2009, 10:59:42 PM »

Прекъсването което прави бутона в този случай се управлява от биоса, тоест там търси метода - със задържане или с цък.Ако няма такава опция ще трябва да видиш самия бутон дали е само бутон или има нещо към него отзад - може би също е с реле, както е на една моя стара машина.
Logged

Frankly, I don't give a rat's ass!
morskia
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 58



« Reply #48 on: October 22, 23, 2009, 11:58:20 PM »

Бутона няма никакво реле просто бутон е ,незнам къде в биоса да търся метода
Logged
morpheous87
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 219



« Reply #49 on: November 01, 19, 2009, 07:25:10 PM »

здравейте, имам стар Сименс А50, който ми изглежда добър за този мод. Проблемът е, че вибрацията не работи когато е включено зарядното на телефона. Батерията е стара и слаба и без постоянно зареждане няма нищо да стане. Не си спомням добре дали това си беше така или телефона нещо се е скапал или пък зарядното. Та искам да го захранвам директно. Въпросът ми е да дадете някаква идея за добър регулатор на напрежението (искам от 5В на компютъра да захраня). С потенциометър не съм сигурен, че ще постигна стабилно напрежение. Третият пин на батерията маса ли е? Батериата е 3,7В изходно. Мерси.
Logged


Прав ток по крив проводник тече ли?
TOTO
Детето Чудо
Модератори
Юзър
*****

Репутация +21/-0
Offline Offline

Posts: 1246




« Reply #50 on: November 01, 19, 2009, 07:53:26 PM »

една батерия за телефона ти е 10 лева Smiley така другият въпрос е .Да при повечето телефони когато се зареждат нямат вибрация Smiley и това което ти трябва е тела ти да има батерия за да си вкл.компа,а ти искаш да го храниш от компа и ти трябва стабилизатор Smiley LM 7805 ше ти свърши работа на 5 волта е Smiley
но тела ти се зарежда на толкова не се храни от това а да се храни от 3.6 3.7
Logged


Инж.Тодор Димитров  гр./Ямбол
morpheous87
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 219



« Reply #51 on: November 01, 20, 2009, 08:02:57 PM »

не е толкова проблем 10те лева. а да се занимавам да потърся подходяща като сигурно стават батерий и от други модели. Пък и с ридектното захранване ми се вижда по-добре, та относно LM7805. Това е стабилизатор на 5В, толкова е адаптера на батерията, но нали телефона се захранва от 3,6 - 3,7. Как да ги искарам тези напрежения?, или може да работи и на 5В??
Logged


Прав ток по крив проводник тече ли?
TOTO
Детето Чудо
Модератори
Юзър
*****

Репутация +21/-0
Offline Offline

Posts: 1246




« Reply #52 on: November 01, 21, 2009, 09:10:43 PM »

стабилизатора ти представля диоди Smiley свържи още един  два и мерни с уреда ще искараш 3.6 В.. диода се отпушва при 0,7В
значи при два диода последователно на стабилизатора ще искараш в изхода 5 волта минус 1.4 за 2 та диода и ще имаш 3.6 Smiley
Logged


Инж.Тодор Димитров  гр./Ямбол
morpheous87
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 219



« Reply #53 on: November 01, 22, 2009, 10:23:04 PM »

какви диоди имаш предвид точно, ценери ли?
« Last Edit: November 01, 22, 2009, 10:34:27 PM by morpheous87 » Logged


Прав ток по крив проводник тече ли?
TOTO
Детето Чудо
Модератори
Юзър
*****

Репутация +21/-0
Offline Offline

Posts: 1246




« Reply #54 on: November 01, 22, 2009, 10:25:56 PM »

 не 1N4778 ти са идеални .
Logged


Инж.Тодор Димитров  гр./Ямбол
morpheous87
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 219



« Reply #55 on: November 01, 22, 2009, 10:35:33 PM »

такъв диод не намерих нито в comet нито в farnell, неможе ли друг 1N4148 слаб ли е?
Logged


Прав ток по крив проводник тече ли?
Gueswhoaz
Юзър


Репутация +7/-1
Offline Offline

Posts: 1430



« Reply #56 on: November 02, 19, 2009, 07:14:47 PM »

Не тоя дето си го дал е изправителен той говори за ценеров.
Logged
morpheous87
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 219



« Reply #57 on: November 02, 21, 2009, 09:50:27 PM »

както и да е. Аз си промених намерението и напраих нещата по малко по-различен начин. Понеже няма релета на 3 волта, а и на някой ако не му се занимава да "модва" релето направих следната схема
Logged


Прав ток по крив проводник тече ли?
TOTO
Детето Чудо
Модератори
Юзър
*****

Репутация +21/-0
Offline Offline

Posts: 1246




« Reply #58 on: November 02, 21, 2009, 09:55:00 PM »

4е има на 3 волта  Smiley Smiley Smiley
Logged


Инж.Тодор Димитров  гр./Ямбол
morpheous87
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 219



« Reply #59 on: November 02, 22, 2009, 10:08:13 PM »

Не и в Габрово Wink
Logged


Прав ток по крив проводник тече ли?
ModsBG.com форум
   

 Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!