ModsBG.com форум
September 29, 01, 2022, 01:13:59 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Съвети за избор на компютър
 
   Home   Help Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Едно наистина добро предназначение на стария ни телефон  (Read 35596 times)
Slyfer
Юзър


Репутация +13/-1
Offline Offline

Posts: 897


Outrageous!



« Reply #30 on: October 17, 18, 2009, 06:45:36 PM »

Интегрален изправител + регулатор по напрежение.
На мен ми дойде др. идея, но ще трябва модване на релето и т.н. : подсветката на дисплея.При някои марки и модели нейното поведение може да се донастройва и току-виж станало по-културно.
« Last Edit: October 17, 18, 2009, 06:48:07 PM by Slyfer » Logged

Frankly, I don't give a rat's ass!
ModsBG.com форум
« Reply #30 on: October 17, 18, 2009, 06:45:36 PM »

 Logged
morskia
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 58



« Reply #31 on: October 17, 19, 2009, 07:56:11 PM »

Появи ми се проблем който немога да си го обясня включва се като му звана и като му звана една мин след това си изключва ,когато работи 10мин. и му звана неиска да се изключи релето си включва обаче компа неизключва
Logged
Gueswhoaz
Юзър


Репутация +7/-1
Offline Offline

Posts: 1430



« Reply #32 on: October 18, 15, 2009, 03:21:46 PM »

@Slyfer Отвсякъде може да се вземе сигнал ама а седни та му обясни какво е интегрален изправител и регулатор по напрежение и как да си ги направи като той не може с едно реле да се оправи.
Logged
Slyfer
Юзър


Репутация +13/-1
Offline Offline

Posts: 897


Outrageous!



« Reply #33 on: October 18, 17, 2009, 05:33:42 PM »

Може да е идея да почнем да пускаме видео-уроци Cheesy друг е въпроса, че аз лично нямам нито време, нито необходимото търпение...Да не говорим, че и на мен има още много да ми се обяснява!
Logged

Frankly, I don't give a rat's ass!
Gueswhoaz
Юзър


Репутация +7/-1
Offline Offline

Posts: 1430



« Reply #34 on: October 18, 19, 2009, 07:27:47 PM »

Точно това е - тия неща изискват знания в областта на електрониката. Каато гледам повечето новаци нямат си хал хабер от електроника а тя не е само поялник елементи и платка.
За видеоуроците хубаво е да ги има но ако сме повече хора, за няколо човека които можем да ги направим няма смисъл.
Logged
Poltargaista
Администратори
Юзър
*****

Репутация +50/-0
Offline Offline

Posts: 429


VRETIEL



WWW
« Reply #35 on: October 18, 22, 2009, 10:39:25 PM »

Точно това е - тия неща изискват знания в областта на електрониката. Каато гледам повечето новаци нямат си хал хабер от електроника а тя не е само поялник елементи и платка.
За видеоуроците хубаво е да ги има но ако сме повече хора, за няколо човека които можем да ги направим няма смисъл.

Това е добра идея... Все от някъде се почва, така, че Guesswhowas и Slyfer - ако ви се занимава, с удоволствие ще помогна с каквото мога.
Logged

Gueswhoaz
Юзър


Репутация +7/-1
Offline Offline

Posts: 1430



« Reply #36 on: October 19, 08, 2009, 08:52:14 AM »

ЪЪЪ мисля че по-скоро и на двамата не ни се занимава.
Logged
Slyfer
Юзър


Репутация +13/-1
Offline Offline

Posts: 897


Outrageous!



« Reply #37 on: October 20, 09, 2009, 09:06:09 AM »

Само да дам 2те курсови и почвам - винаги съм обичал сам да си създавам ядове ;D
Logged

Frankly, I don't give a rat's ass!
morskia
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 58



« Reply #38 on: October 20, 20, 2009, 08:07:58 PM »

Някои би ли ми обяснил защо като ми зареди компа и му звана несе изключва или как на тото се изключва
Logged
TOTO
Детето Чудо
Модератори
Юзър
*****

Репутация +21/-0
Offline Offline

Posts: 1246




« Reply #39 on: October 20, 20, 2009, 08:18:08 PM »

това не мога да ти отговоря след колко време се изкл. като е заредил
Logged


Инж.Тодор Димитров  гр./Ямбол
morskia
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 58



« Reply #40 on: October 20, 20, 2009, 08:53:14 PM »

преди да е заредил като му звана се изключва като зареди компа вече и му звана неиска да се изключва ,като зареди компа вече нали трябва да задържиш копчето пък то само дава контакт и несе изключва
Logged
Slyfer
Юзър


Репутация +13/-1
Offline Offline

Posts: 897


Outrageous!



« Reply #41 on: October 20, 20, 2009, 08:58:35 PM »

Е какъв е проблема със задържането?Ще звъниш по-дълго време например!
Logged

Frankly, I don't give a rat's ass!
morskia
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 58



« Reply #42 on: October 20, 21, 2009, 09:01:08 PM »

Не става релето не подава постоянен сигнал достатъчно дълго за да изключи.
« Last Edit: October 21, 08, 2009, 08:33:48 AM by Gueswhoaz » Logged
TOTO
Детето Чудо
Модератори
Юзър
*****

Репутация +21/-0
Offline Offline

Posts: 1246




« Reply #43 on: October 20, 23, 2009, 11:21:29 PM »

1 во релето щом ти цука проблема не е от устройството
2 ро когато компа зареди под windows му е достатачно само едно натискане на старт бутона и компа затваря приложенията safe процесите и се изключва това е: не е нужно да се задържа за да се изкл.
и 3 то като задържиш коп4ето и компа се изкл. това е кофти за компа не се пребират главите на харда в safe zone и не се safe процесите ... бе  с 2 думи едно кликване е достатачно
Logged


Инж.Тодор Димитров  гр./Ямбол
morskia
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 58



« Reply #44 on: October 21, 00, 2009, 12:29:48 AM »

Да ама моя комп не се изключва като цъкне един път, трябва да задържа ако е заредил  преди да е заредил се изкючва като включи релето 1 път

Модератор : Айде малко уважение към българския. Този го поправих следващия се трие и ти си го пишеш като хората. Пък сложи и някой препинателен знак.
« Last Edit: October 21, 08, 2009, 08:34:17 AM by Gueswhoaz » Logged
ModsBG.com форум
   

 Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!