ModsBG.com форум
September 29, 00, 2022, 12:50:49 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Основните функции на мултицета
 
   Home   Help Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Едно наистина добро предназначение на стария ни телефон  (Read 35592 times)
totitu
Guest
« Reply #15 on: June 15, 20, 2008, 08:56:48 PM »

Абе ТОТО е мн луд Wink супер мн ги разбира Smiley бр ТОТО само така

EDIT : Писането на КИРИЛИЦА е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
« Last Edit: June 15, 21, 2008, 09:11:22 PM by The EnD » Logged
ModsBG.com форум
« Reply #15 on: June 15, 20, 2008, 08:56:48 PM »

 Logged
modaa
Guest
« Reply #16 on: June 19, 02, 2008, 02:04:49 AM »

ТОТО браво страхотен мод и много уригинален и полезен браво пич от мен 6 точки  Wink
Logged
DarkFalcon
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 18




« Reply #17 on: September 14, 17, 2009, 05:06:40 PM »

Мода наистина е много як обаче имам въпрос понеже батерията нещо се развали има ли възможност да се свърже директно че да не давам пари за батерия  Huh?
Logged
Gueswhoaz
Юзър


Репутация +7/-1
Offline Offline

Posts: 1430



« Reply #18 on: September 14, 19, 2009, 07:06:50 PM »

Може но ако спре тока по някаква причина ще ти се изключи телефона а без дисплей и клавиатура трудно ще го пуснеш наново.
Logged
Slyfer
Юзър


Репутация +13/-1
Offline Offline

Posts: 897


Outrageous!



« Reply #19 on: September 14, 19, 2009, 07:52:37 PM »

Не е трудно...просто махаш пин-кода на картата.Лошото е, че ше ти се сцакат настройките и може да звъни Cheesy което пък се лекува с прекъсване на говорителя и закачане диодите на негово място :P

А свързването е мн. лесно - мериш с мултицета първо батерията, после зарядното кое им е +/- и си ти.

Edit: Може би ще е добре допълнително да се минава през кондензатор с голям капацитет (филтров) или направо през схема с регулатор, за да се избегнат евентуални пикове на тока.Много мразя китайски захранвания, затова...
« Last Edit: September 14, 20, 2009, 08:00:05 PM by Slyfer » Logged

Frankly, I don't give a rat's ass!
Gueswhoaz
Юзър


Репутация +7/-1
Offline Offline

Posts: 1430



« Reply #20 on: September 14, 20, 2009, 08:31:15 PM »

Регулатор не става. Просто телефона в режим на търсене има пикове по 2А ток да точи от батерията. Трябва да се слага транзистор заедно с регулатора и т.н - далеч по-просто е с кондер.
Logged
DarkFalcon
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 18




« Reply #21 on: September 14, 21, 2009, 09:29:21 PM »

клавиетурата и дисплея не са ми проблем даже си мисля да ги оставя имам си допълнително захранване само ако трябва да видя как ще свързвам телефона към него телефончето е СЕ К700 и видях че батерията е 3.6V ако сложа съпротивление ии го включа към 5V на захранването дали ще има проблем confused1
Logged
Slyfer
Юзър


Репутация +13/-1
Offline Offline

Posts: 897


Outrageous!



« Reply #22 on: September 14, 22, 2009, 10:21:13 PM »

Има регулатори с позволен ток до 5-7 ампера.

@DarkFalcon - да, ще имаш проблеми например със загряването на резистора.Имай предвид, че постоянен течащ ток през такова съпротивление ще изисква то да позагрява доста, тоест би трябвало да сложиш поне половин ват.То ще разсейва съответната мощност топлинно и не е най-удачното решение така.Регулатора си е регулатор, а относно амперите...я да видим какво пише на зарядното а Cheesy моите са до 400 ma повечето.
Logged

Frankly, I don't give a rat's ass!
TOTO
Детето Чудо
Модератори
Юзър
*****

Репутация +21/-0
Offline Offline

Posts: 1246




« Reply #23 on: September 14, 22, 2009, 10:29:11 PM »

батерии продават навсякаде Smiley аз скоро пак ще ви покажа снимки на другият телефон който ще вграждам в компа ако има нещо което не сте разбрали Smiley
Logged


Инж.Тодор Димитров  гр./Ямбол
morskia
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 58



« Reply #24 on: October 15, 00, 2009, 12:43:07 AM »

Направих го това чудо обаче като задаржа да му званя на тела ватре  в компа компа се вклучва изклучва и така натак засяках си го като даде свободно веднага затварям и става
Logged
Gueswhoaz
Юзър


Репутация +7/-1
Offline Offline

Posts: 1430



« Reply #25 on: October 15, 08, 2009, 08:49:09 AM »

То си е казано ама кой да чете...
Logged
TOTO
Детето Чудо
Модератори
Юзър
*****

Репутация +21/-0
Offline Offline

Posts: 1246




« Reply #26 on: October 15, 20, 2009, 08:49:24 PM »

Направих го това чудо обаче като задаржа да му званя на тела ватре  в компа компа се вклучва изклучва и така натак засяках си го като даде свободно веднага затварям и става
Ами аз го написах ,че като звани постоянно все едно окъсяваш веригата постоянно ама да кой да чете.....
Logged


Инж.Тодор Димитров  гр./Ямбол
morskia
Юзър


Репутация +0/-0
Offline Offline

Posts: 58



« Reply #27 on: October 17, 01, 2009, 01:50:18 AM »

Ако се сварже релето към говорителя на телефона няма ли да се получи същия ефект и да не се прекасва сигнала
Logged
TOTO
Детето Чудо
Модератори
Юзър
*****

Репутация +21/-0
Offline Offline

Posts: 1246




« Reply #28 on: October 17, 03, 2009, 03:29:57 AM »

може и да стане но не съм мерил колко е волтажа там но няма да е към 3 волта ми се струва и зависи според модела все пак де
Logged


Инж.Тодор Димитров  гр./Ямбол
Gueswhoaz
Юзър


Репутация +7/-1
Offline Offline

Posts: 1430



« Reply #29 on: October 17, 13, 2009, 01:53:50 PM »

Високоговорителя е свързан към променливо напрежение и релето ще има да цъка та ще се скъса. Освен това намотката е с по-голямо съпротивление и може да има пушеци.
Logged
ModsBG.com форум
   

 Logged
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!