ModsBG.com форум
June 19, 20, 2021, 08:36:03 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Как да изберем SSD - пълното ръководство
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Правила на раздел - "ОБЯВИ"  (Read 11826 times)
BMW ///M Power
Администратори
Юзър
*****

Репутация +7/-2
Offline Offline

Posts: 312
WWW
« on: February 07, 22, 2011, 10:27:42 PM »

Правила на раздел "ОБЯВИ" във форума на ModsBG.com

На Вниманието на всички Потребители използващи този раздел се въвеждат нови правила за него. Всеки който не ги спазва ще бъде наказан от Администратор, Обяви несъобразени с Правилата ще бъдат изтривани без предупреждение.

1. Задължително е в заглавието на темата да се упомене характера на сделката (в заглавието задължително трябва да се каже дали става въпрос за продажба, замяна или търг*).
Например:
- Продавам записвачка модел ХХХ.
- Заменям записвачка модел XXX за записвачка модел YYY.
- Купувам записвачка модел ХХХ.
- Продавам на търг* записвачка модел ХХХ
Теми, в чието заглавие не фигурира характерът на сделката ще се трият без предупреждение!


2.Забранява се продажбата на стоки различни от тематиката на форума (Pocket PC, телефони, конзоли и т.н.) - например козметика, часовници, дрехи и т.н.

3. Задължително е в темата да присъства кратко описание на продаваните/търсените компоненти с техните основни характеристики.

4. Задължително е инициаторът на дадена сделка да упомене e-mail адрес и/или телефон, messenger account (ICQ, MSN, Yahoo, Skype) за връзка и местонахождението си в темата. Изключения се приемат само ако информацията се съдържа в сигнатурата на конкретния човек.
Препоръчително е да бъде упомената възможността за доставка с куриерска фирма и има ли съгласие за опцията 'отвори преди да платиш'.

5. Обяви без постнати РЕАЛНИ снимки на продаваната стока ще бъдат изтривани.Ако устройството е в неразпечатаната си оригинална опаковка - приложете нейна снимка.За целта можете да ползвате attachment системата на форума или услуги като data.bg, kachi-snimka, imageshack, picvalley и т.н.

6. Задължително е упоменаването на цена в първия пост на обявите в раздел "Продава", освен ако обявата не е конкретно и само за размяна.

7. Забраняват се публични коментари по обявената цена, освен ако самият автор изрично не е упоменал, че приема такива! Пазарлъците следва да се извършват посредством лични съобщения. Ако не сте доволни от цената - пишете PM на търговеца, а не пишете в самата тема!

8. Забраняват се изказвания от сорта "то тая нокиа не струва толко пари , давам ти ....." и тем подобни . Всякакви пазарлъци - на ЛС , skype ....... , но не и в темата.

9. Забранено е "повдигането"/"up-ването"/"bump-ването" на теми от авторите им по-често от веднъж на 24часа!

10.Обяви по-стари от два месеца след дата на пускане, необновявани и без отговор - ще бъдат изтривани ли заключвани като затова ще бъде уведомен автора с Л.С.

11. Забранено е пускането на многобройни теми от един и същи потребител. Всички покупки или продажби трябва да се групират в една тема в конкретния раздел, определен за целта.При добавяне на нов артикул в дадена тема е задължително в поста да бъдат посочени типа на обявата /т.1/, описание на продукта /т.2/ и реална снимка /т.4/. При продажба на някой от първоначално предлаганите артикули - се публикува нов пост и се променя заглавието на темата. При наличие на две или повече обяви в един и същи раздел от един и същи потребител – втората и следващите обяви ще бъдат изтривани.

12. Забранено е да се публикуват линкове към други сайтове, освен ако не става въпрос за показване на снимков материал и спецификации. Строго се забранява публикуването на линкове и препратки към други обяви, базари, търгове и ценови листи!

13.При осъществена покупко-продажба, моля уведомявайте читателите на форума!

Общи условия

1. ModsBG.com не носи отговорност за сделки, сключени благодарение на кореспонденция във форума.
2. ModsBG.com не носи отговорност за нанесени материални или морални щети на потребители на форума.
3. ModsBG.com си запазва правото да актуализира, допълва и променя настоящите правила. Промените ще бъдат предварително обявявани във форума.
4. Администрацията на форума си запазва правото да променя, премества или изтрива мнения или теми, които не спазват тези правила и общите условия.
5. Всеки потребител носи лична отговорност за сделките, които сключва.
6. При съмнения за неблагонадеждност и злонамереност от страна на потребител, администрацията на ModsBG.com си запазва правото да забрани достъпа на този потребител до форума.
7. Правилата важат за всички членове на форума. Изключения няма и няма да има.


Полезни съвети при търговия във форума

1. Винаги пазете разписката, която удостоверява, че сте изпратили стоката.
2. Винаги искайте трите имена, адреса и телефонният номер на човека, с когото търгувате. За да сте сигурни - обадете се на телефона, който ви е посочен! За предпочитане е телефонът да е стационарен, а не мобилен.
3. Ако се съмнявате в коректността на даден търговец, направете проучване с PM до модератор или други потребители на форума.
4. Ако имате проблем със закупената стока, веднага се свържете с продавача. Не се опитвайте да отстраните проблема сам! Ако имате телефона му - обадете се.
5. Когато ползвате куриерска услуга, за предпочитане е плащането да се извърши с наложен платеж.
6. Ако плащате предварително, направете проучване за благонадеждността на търговеца.
7. Пазете кореспонденцията с търговеца/купувача.
8. Вземайте под внимание датата на регистрация и броя на постовете на даден участник, когато сключвате сделка с него.
9. Ако дадена сделка ви изглежда прекалено хубава, за да е истина, има голям шанс да е така. Затова внимавайте!Правила при обявяване на търг

Задължително е обявяващият търга да заяви следните неща:
- Какво се продава с кратко описание .
- Начална цена за наддаване.
- Стъпка за наддаване.
- Блиц цена (цена, на която би продал стоката веднага).
- Краен срок на търга.

При приключване на търга (изтичане на крайният му срок) стоката се продава на човека, посочил най-високата цена. При положение, че продаващият стоката се отказва от търга и не желае да продаде стоката на достигнатата цена, следва ban за продавача. Ако купувачът не закупи стоката на договорената от него цена, следва ban за купувача!
« Last Edit: November 13, 17, 2012, 05:25:06 PM by BMW ///M Power » Logged

Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
ModsBG.com форум
« on: February 07, 22, 2011, 10:27:42 PM »

 Logged
BMW ///M Power
Администратори
Юзър
*****

Репутация +7/-2
Offline Offline

Posts: 312
WWW
« Reply #1 on: March 01, 22, 2011, 10:47:02 PM »

Пояснение - За да не се чудите какво става и защо темата ви в раздел обяви е изтрита! Пояснявам, правилата на раздела са в действие от няколко месеца вече, и е несериозно, да повтаряме едно и също нещо, във всяка тема!

Потребители ,които не са запознати с правилата ,няма да бъдат толерирани.

Ако не си намирате обявата, то най вероятно не е отговаряла на правилата и е била изтрита!
« Last Edit: December 17, 20, 2011, 08:25:04 PM by BMW ///M Power » Logged

Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
ModsBG.com форум
   

 Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!